Waddeneiland schiermonnikoog

Natuurlijk schiermonnikoog

Schiermonnikoog ook wel lytje polle genoemd door de eilandbewoners  is het vijfde waddeneiland ten westen gelegen, grenst ten noorden aan de Noordzee en te zuiden aan het gebied Unesco Waddenzee. Behoort tot het nationale park van nederland.Schiermonnikoog heeft een lengte van 18 kilometer en is 4 kilometer breed en heeft de breedste stranden van europa.Een natuurlijk waddeneiland wat bekend staat om zijn rust,stranden en gevarieerde natuur.Het is een autoluw eiland,dat betekend dat uw de auto niet mag mee nemen.Er is één dorpje genaamd Schiermonnikoog Er wonen 937 eilandbewoners waarvan een gedeelte hun eigen dialect spreekt.De eerste bewoners waren een groep schiere monniken, er is hiervan een standbeeld in het dorp waar uw deze kunt bezichtigen.Het eiland wordt beschermd door de dijkring, deze bestaan uit de Waddendijk, Westerduinen, Noorderduinen en Kooiduinen.Ten oosten van het eiland ligt het prachtige natuurgebied de balg. Er is nog meer bijzondere natuur, flora en fauna op het eiland te zien.Heerlijk op vakantie naar natuurlijk Schiermonnikoog .

Overtocht veerboot

De veerboot vertrekt vanaf het vasteland Lauwersoog.De overtocht naar Schiermonnikoog duurt ongeveer 50 minuten met de veerboot.Wilt uw een snellere overtocht van ongeveer 15 minuten dan kunt u de watertaxi reserveren of de sneldienst.Schiermonnnikoog is een autovrij eiland en uw kunt dus de auto niet meenemen.Uw kunt de auto parkeren op het parkeerterrein.

Vakantie op schiermonnikoog

Rust en ruimte, prachtige natuur om je heen.
Heerlijk slenteren door het gemoedelijke dorp schiermonnikoog met zijn schilderachtige eilandhuizen.Genieten van de streekproducten in een van de restaurants.Een galerie bezoeken of het schelpenmuseum.Een lange strandwandeling maken en je zintuigen laten verfrissen door de zilte wind en genieten van de stilte om je heen.

Waddeneiland

Een fietstocht maken op het waddeneiland.Er is een totale lengte van 30 kilometer aan fietspaden.Via de schelpenpaden komt uw door de duinen of langs de Waddenzee. Uw ontdek zo de prachtige natuur met zijn vele vogelsoorten,planten en bloemen van het waddeneiland.De haven bezoeken met zijn kleurrijke boten en schepen die aanleggen.Mee met de huifkartocht en trekpaarden waar uw nog meer onderweg beleeft en ziet van het eiland.Kilometers aan zandstranden,genieten van je vakantie op Schiermonnikoog.

Shoppen op schiermonnikoog

lekker struinen en shoppen in je vakantie.
In het gezellige dorp heb je een aantal leuke winkels met smaakvolle eilandkazen, wijnsoorten en het befaamde eilander kruidenbitter.Houdt je van lezen dan is er de bekende boekenwinkel in het centrum gelegen.Een galerie met zelfgemaakt ontworpen jutters sieraden ,t-shirts  tekeningen kaarten en tassen .Er is een schattig snoepwinkeltje in de buurt.Voor eiland en waddenproducten of biologische verzorgingsproducten kun je terecht bij de lokale drogisterij.

Wellness

Heerlijk een wellness dag op uw vakantie.Er zijn een aantal beautysalons en spa aanbieders op het eiland.Een zuiverende sauna of relaxen in een turks stoombad. Gezichtsbehandeling,manicure of een ontspannen welness massage.Genieten, ontspannen en ontstresst uw dag beleven.

Cultuur & evenementen

Er worden diverse activiteiten en excursies op het eiland georganiseerd. Zoals muziek en zang festivals,kunst en dichters projecten,sport en de november wandelmaand of met de Balgexpres mee naar de oostpunt van het eiland,zeehonden bezoeken bij de blauwe balg en nog veel meer.Voor overige informatie kunt u terecht bij het bezoekerscentrum in het dorp Schiermonnikoog.

Tot ziens op Schiermonnikoog